nc door willemjan

De Rooy Fysiotherapie

De Rooy Fysiotherapie is gevestigd aan de Laan van Hilbelink nr. 6 te Winterswijk. De praktijk beschikt over 5 goed geoutilleerde behandel kamers en een ruime trainingszaal van maar liefst 110 m2, inclusief kleedruimtes. De trainingszaal is uitgerust met moderne trainingsapparatuur.

Er is voldoende ruimte om te parkeren en het openbaar vervoer stopt voor de deur! Uiteraard is de praktijk goed toegankelijk voor rolstoel gebruikers. Al onze fysiotherapeuten zijn geregistreerd in het BIG- en het kwaliteitsregister van het KNGF.

Praktijk de Rooy is een TopZorg fysiotherapiepraktijk van Menzis. De praktijk voldoet daarmee aan de hoogste eisen die Menzis stelt op het gebied van kwaliteit, transparantie en service. De eisen zijn ontwikkeld door Menzis samen met de fysiotherapeuten en patiëntenverenigingen. Als u kiest voor een TopZorg fysiotherapiepraktijk bent u verzekerd van zeer goede zorg. U kunt rekenen op heldere informatievoorziening en ruimere openingstijden. Het personeel is hoog gekwalificeerd met diverse specialismen.

Sinds 1 januari 2006 heeft de Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF) zijn intrede gedaan in de gezondheidszorg en mag u dus rechtstreeks naar de fysiotherapeut.

De fysiotherapeut zal dan in eerste instantie een screening (onderzoek) doen om te kijken of de klachten inderdaad voor een behandeling fysiotherapie in aanmerking komt. Is dit het geval dan kan de therapeut overgaan tot een behandeling. Het kan ook zijn dat de fysiotherapeut vindt dat er meer aanvullende informatie nodig is. Wanneer dit laatste het geval is dan zal de therapeut in overleg met de patiënt contact opnemen met de huisarts. Na overleg kan dan alsnog over worden gegaan tot een behandeling.

Wanneer u verwezen bent door een specialist en u moet voor tussentijdse controle terug naar deze specialist dan krijgt u van ons een rapportagebrief mee, mits u tijdig aangeeft wanneer u terug moet naar het spreekuur van de specialist.

Als u voor een behandeling komt wordt u gevraagd of u voorkeur heeft voor één van onze therapeuten. Mocht u geen voorkeur hebben, dan wordt u geplaatst bij die therapeut die op de kortst mogelijke termijn plaats voor u heeft. Uiteraard wordt er altijd rekening gehouden met een eventuele specialisatie van een therapeut. Bij uw eerste bezoek aan onze praktijk is het belangrijk dat u uw bewijs van inschrijving van uw ziektekostenverzekeraar meeneemt en een geldig identiteitsbewijs.