Hervatting reguliere fysiotherapie bij De Rooy Fysiotherapie

Vanaf vandaag (01-05-2020) zijn we weer geopend voor fysieke behandelingen. Overheidsinstanties hebben ons “groen licht” gegeven om de reguliere fysiotherapie te hervatten.

Wij zijn erg verheugd over dit nieuws.

We voelen een grote verantwoordelijkheid voor uw gezondheid en die van onze medewerkers en hebben hard gewerkt om extra (hygiëne)maatregelen door te voeren, zodat u de komende periode met een gerust hart naar onze praktijk kunt komen.
Een overzicht van de belangrijkste maatregelen:

 • Wij hebben een hand- desinfectiezuil staan bij binnenkomst in ons pand. U wordt verzocht bij binnenkomst hier uw handen te desinfecteren.
 • We letten er strikt op dat er in onze wachtruimte 1,5 meter afstand kan worden bewaard. Speelgoed en tijdschriften zijn tijdelijk opgeruimd. Als u wilt kunt u ook wachten op een van de bankjes buiten ons pand.
 • We zijn ruim voorzien van beschermingsmaterialen. Afhankelijk van de behandeling kunnen we gebruik maken van mond/neuskapje, handschoenen, beschermbril en/of schort.
 • U wordt verzocht om zelf een éénpersoonshoeslaken of groot badlaken mee te brengen naar uw afspraak.
 • De behandelkamers worden na elke behandeling schoongemaakt. Ook de balie en wachtruimte worden nu nóg vaker schoongemaakt.
 • In onze oefenzaal zijn op diverse plaatsen transparante veiligheidsschermen tussen de trainingsapparatuur aangebracht.
 • Er is op diverse plaatsen belijning aangebracht op de vloer, welke de optimale route door ons pand weergeeft om de 1,5 meter regel optimaal te kunnen handhaven.

Voor cliënten die behoren tot de volgende groepen personen zijn we momenteel alleen beschikbaar voor fysiotherapie in de eigen thuissituatie, waarbij wij persoonlijke beschermingsmiddelen dragen.

 • Personen (of diens gezinsleden) die bewezen corona patiënt zijn of de volgende symptomen vertonen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid en/of koorts.
 • Personen die korter dan 2 weken genezen zijn van het coronavirus.

De praktijk blijft tot en met 19 mei aanstaande nog gesloten voor individuele Fysio actief abonnementhouders. Ook onze groepstrainingen zullen tot deze datum nog niet hervat worden. Afhankelijk van de landelijke adviezen zullen we na 19 mei besluiten of we deze weer kunnen hervatten. U wordt door ons hiervan op de hoogte gehouden.

Is uw fysieke afspraak in de afgelopen weken afgezegd in verband met het coronavirus? Wij nemen contact met u op voor een nieuwe afspraak.

Wat vragen wij van u?

 • Wij verzoeken u om bij voorkeur alleen naar de praktijk te komen (of maximaal 1 begeleider). Kom niet veel te vroeg, maar ook zeker niet te laat bij de afspraak.
 • Bent u bang om te komen? Of twijfelt u of u tot een risicogroep behoort? Bespreek uw zorgen gerust met ons. Samen maken we een goede afweging en de juiste keuze voor uw specifieke situatie. Fysiotherapie op afstand (via beeldbellen of telefonisch consult) blijft uiteraard een mogelijkheid indien gewenst.

We kijken er naar uit u binnenkort weer in onze praktijk te mogen verwelkomen!