Fysiotherapeuten in protest

Veel cliënten hebben ons afgelopen week aangesproken over de protestactie van fysiotherapeuten die woensdag jongstleden in de media aandacht kreeg. Waarom hebben wij geprotesteerd?
Fysiotherapeuten zitten in de tang van de zorgverzekeraars via hun contracten. De voorwaarden die de verzekeraars door de jaren heen stellen in hun contract pakken steeds nadeliger uit voor fysiotherapeuten én patiënten.
Vooral de grote 4 verzekeraars (Menzis, Achmea, VGZ, CZ) durven onwerkbare voorwaarden en eisen op te nemen die de fysiotherapeut bezighoudt met alles behalve goede zorg verlenen aan zijn patiënten. Door bestaande wet en regelgeving is het voor de meeste fysiotherapeuten nauwelijks een optie om de aangeboden contracten te weigeren en onderhandeling is onmogelijk. Toch overwegen veel fysiotherapeuten nu om contracten te weigeren. Wat dit betekent voor u als cliënt/patiënt zullen we in een nader bericht toelichten.
VGZ maakt het dit jaar het meest bont en daarom is gekozen om hen de “strakke strop award” aan te bieden.

 https://www.nationalezorggids.nl/zorgpersoneel/nieuws/45027-fysiotherapeuten-reiken-strakke-strop-award-uit-aan-vgz.html

stop de strop