Nienke Tolsma

(BIG09920023804)
Mijn naam is Nienke Tolsma en sinds 2015 werk ik met veel plezier bij De Rooy Fysiotherapie. In 2020 heb ik mijn 4 jarige opleiding Master of Science Oncologiefysiotherapie afgerond. Ik heb veel plezier in mijn werk en haal er veel voldoening uit. Ik vind het mooi om samen met de cliënt een samenwerkingsverband aan te gaan om diegene zo optimaal mogelijk te helpen zijn of haar doelen te kunnen behalen. Ik ben actief, spontaan en gedreven. Ik houd er van om nieuwe mensen te ontmoeten.

Mijn werk als Oncologisch Fysiotherapeut verschilt vooral in de complexere problematiek en samenhangende klachten bij of na kanker en het psychosociale aspect. Ik heb behalve de basiskennis, ook kennis van de verschillende oncologische behandelingen (zoals chemotherapie, immunotherapie, anti-hormonale therapie, radiotherapie en chirurgie) en de bijwerkingen van deze behandelingen. Ook heb ik kennis van de psychosociale gevolgen van kanker, zoals stress en vermoeidheid. Dit geeft mij meer inzicht in de klachten van de cliënt. Zo kan ik veel specifieker doorvragen en klachten op meerdere gebieden aanpakken. Het mooie aan mijn werk vind ik dat ik, in deze enge periode van ziekte, het vertrouwen van mensen kan krijgen om te helpen. Door samen te werken aan de gestelde doelen van de cliënt probeer ik hem de regie over zijn gezondheid weer een beetje terug te geven en kunnen we de kwaliteit van leven te verbeteren.

In mijn vrije tijd ben ik sportief, ik houd van hardlopen in de natuur en ik fitness in de sportschool. In de weekenden ga ik graag wandelen met mijn vriend. Daarnaast ben ik sociaal en vind ik het fijn om met familie en vrienden af te spreken.