Handtherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie dat klachten aan de hand, pols en onderarm behandelt. Het gaat daarbij niet alleen om de gewrichten maar ook om de spieren, pezen, banden, botten, zenuwen en zelfs de huid. Fysiotherapeut Cindy te Brummelstroete is gespecialiseerd handtherapeute. Zij bezit de kennis en kunde om cliënten met klachten aan hand, pols en onderarm effectief te helpen revalideren.

Handen zijn multifunctioneel Handtherapie

Onze handen zijn multifunctioneel! Naast alledaagse handelingen zijn ze onmisbaar bij het uitvoeren van uw werk, sport en om mee te communiceren. Logisch dat klachten aan handen, die relatief veel voorkomen, grote gevolgen hebben. Onze handen en polsen zitten ingewikkeld in elkaar. Botten, spieren, pezen en banden zorgen ervoor dat we onze handen op eindeloos veel manieren kunnen bewegen: met veel kracht of juist met veel precisie. Hoe handen functioneren is gecompliceerd. Door een ongeluk, overbelasting of slijtage kunnen we allerlei klachten krijgen. En dat kan iemand behoorlijk belemmeren bij zijn dagelijkse bezigheden. Een goede behandeling door een ervaren specialist is essentieel voor een spoedig herstel. De juiste behandeling helpt!

De juiste kennis voor handtherapie

Handtherapeuten zijn gespecialiseerde fysiotherapeuten die zich hebben toegelegd op de behandeling van hand, pols en arm. De handtherapeut verzorgt het revalidatieproces bij blessures of letsel. Dit kan na een operatie nodig zijn, maar ook zonder dat een dergelijke ingreep heeft plaatsgevonden. De behandelingsmogelijkheden zijn heel divers en worden altijd afgestemd op uw klachten en beperkingen. De duur van een behandeltraject is uiteraard afhankelijk van de klacht. Een eenvoudige klacht is relatief snel verholpen. Bij meer complexe problemen zoals uitgebreid letsel duurt de behandeling langer.

Wilt u meer informatie over handtherapie? Neem dan contact op, lees onze folder, of bekijk onderstaande video.