Bent u een startende of ervaren hardloper en wilt u meer weten over blessurevrij hardlopen? Of wilt u weten of uw manier van hardlopen juist is? Ook als u een andere sport beoefent, kan het niet alleen leuk maar ook nuttig zijn uw hardlooptechniek eens onder de loep te nemen. Bij De Rooy Fysiotherapie kunt u een hardloopanalyse laten maken.

Waarom de hardloopanalyse?

  • Leer beter hardlopen
  • Leer sneller hardlopen
  • Voorkom blessures
  • Verminder blessures door een betere hardlooptechniek

Blessures en hardlopen

Hardlopen is persoonlijk; iedereen loopt op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Wist u dat er een verband kan zijn tussen uw hardloopstijl en (het ontstaan van) specifieke sportblessures? Om uit te zoeken of u de juiste hardlooptechniek toepast, is zo’n hardloopanalyse een handig hulpmiddel. Joost Wichers is dé hardloopspecialist binnen onze praktijk. Hij is ervaren in het behandelen van mensen die geblesseerd zijn geraakt tijdens sporten, zoals hardlopen en fietsen. Joost voert de hardloopanalyse voor u uit.

Mogelijke oorzaken blessures:

  • Verkeerde opbouw van de training
  • Inefficiënte loopstijl, zoals te grote paslengte of te lage pasfrequentie
  • Slechte rompstabiliteit
  • Te veel, te vaak en/of te snel lopen

Uw hardlooptechniek in beeld Hardloopanalyse

Onze hardloopanalyse bestaat standaard uit twee afspraakmomenten. Gedurende de eerste afspraak wordt een intake en een lichamelijk onderzoek verricht. Zo wordt er gekeken naar spierlengte, spierkracht en beweeglijkheid van de gewrichten. Ook de hardloopschoenen worden bekeken. Met een video-opname wordt uw hardlooptechniek nauwkeurig vastgelegd. Joost kijkt naar uw houding, pasfrequentie, landing en de stabiliteit van romp en heupen. Bij de tweede afspraak ontvangt u een uitgebreid verslag met daarin de resultaten van de analyse. Een voorbeeld van een opzet van een verslag ziet u hier. De resultaten worden met u besproken. Hieruit volgen vaak adviezen en/of specifieke oefeningen gericht op verbetering van uw hardlooptechniek. De oefeningen worden via onze HWO-Afsprakenapp of via e-mail naar u verzonden.

Maak een afspraak

Heeft u een hardloopblessure of bent u bang er een op te lopen omdat u pijntjes voelt in bijvoorbeeld knieën of achillespees? En vermoed u dat deze verband houden met uw manier van hardlopen? Maak dan een afspraak bij onze hardloopspecialist Joost Wichers. De hardloopanalyse is ook geschikt voor wie sneller wil leren hardlopen. Wilt u meer weten over blessurepreventief hardlopen? Lees de blog van Joost!