McKenzie is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode van rugklachten die in jaren 50 van de vorige eeuw is ontwikkeld door Robin McKenzie uit Nieuw Zeeland. In die tijd bleek dat voor 80% van alle rugklachten geen eenduidige verklaring van lichamelijke aard was. Dit noemt men aspecifieke rugklachten. Tegenwoordig weten we dat bij een deel van dit type rugklachten de McKenzie behandelmethode zeer effectief is.

McKenzie specialist Robert Slaats

Klachten zelf beïnvloeden

Deze methode gaat uit van het klachtenbeeld van de cliënt. Hoe beïnvloeden uw houding en uw manier van bewegen de klachten, daar gaat het om. Uw actieve medewerking is essentieel voor het slagen van de behandeling. Ook enige zelfdiscipline is belangrijk. Met het oefenprogramma volgens dit concept leren wij u hoe u de klachten zelf kunt beïnvloeden. Dat verkleint de kans op herhaling.

De samenhang telt bij McKenzie

Veel aandacht wordt besteed aan adviezen over houding/beweging en leefpatroon. Hoe zit u thuis wanneer u ontspant? Is uw werkplek goed ingesteld? Beweegt u voldoende? Allemaal factoren die gerelateerd kunnen zijn aan uw rugklachten. De therapeut  kijkt hoe alles met elkaar samenhangt. Zo kunnen wij u optimaal begeleiden en behandelen, zodat uw rugklachten opgelost en in de toekomst voorkomen kunnen worden. De McKenzie specialist bij De Rooy fysiotherapie is Robert Slaats. Lees de folder voor meer informatie.