Heeft u pijn aan uw schouder of moet u revalideren na een schouderoperatie? Maak een afspraak bij een van onze fysiotherapeuten voor schouderfysiotherapie. Zij combineren jarenlange ervaring met actuele kennis om u van uw schouderklachten af te helpen. Bij revalidatie passen wij deels de richtlijnen toe van Schoudernetwerken Nederland. Dit is een landelijke koepel voor regionale schoudernetwerken van fysiotherapiepraktijken.

Schouderklachten komen veel voor

Wist u dat 17 tot 20% van alle mensen weleens schouderklachten heeft? En dat die klachten vaak langdurig aanhouden? 40% geeft aan dat de klachten (zonder behandeling) na een jaar nog altijd niet weg zijn. De schoudergordel – de sleutelbeenderen en de schouderbladen – is dan ook een complex deel van ons lichaam. Het verbindt de arm en de hand met de rest van ons lichaam. De schoudergordel bestaat uit meerdere botdelen en gewrichten, die samen het beweeglijkste gewricht in ons lichaam vormen.

schouderfysiotherapie

Zwakke, stijve of instabiele schouder

Bij veel schouderaandoeningen zijn de symptomen vergelijkbaar, zoals pijn in de bovenarm en een verstoorde nachtrust. De drie hoofdoorzaken waaruit de meeste schouderproblemen voortkomen zijn:

  • Zwakke en pijnlijke schouder
  • Stijve en pijnlijke schouder
  • Instabiele en pijnlijke schouder

Behandelplan schouderfysiotherapie

Eerst gaan we met u in gesprek en volgt er een onderzoek. Daarbij onderzoeken we alle factoren die de schouderproblemen hebben kunnen veroorzaken en/of in stand houden. De behandeling bestaat uit:

  • Informeren, adviseren en u meer vertellen over uw schouderklachten, met als doel u zoveel mogelijk inzicht in en kennis over uw schouderprobleem te geven. Welke factoren beïnvloeden uw klachten in positieve en in negatieve zin? Hoe kunt u deze zelf beïnvloeden? Zo hopen wij dat de klachten verminderen, verdwijnen en u weer grip krijgt op de schouderklacht binnen uw leven.
  • Oefentherapie. De fysiotherapeut leert u welke oefeningen u kunt doen om de spieren gerelateerd aan uw schouders te versterken/te ontspannen/leniger te maken. De oefeningen kunt u thuis herhalen.
  • Behandeling van uw nek en schouders door de fysiotherapeut.

De schoudergewricht gespecialiseerde fysiotherapeut binnen onze praktijk is Joost Wichers.

Wilt u meer informatie over de anatomie van de schoudergordel? Bekijk de video.