Vandaag Wereld Fysiotherapie Dag!

IMG_0957

Fysiotherapeuten spelen een sleutelrol om mensen met of zonder klachten in beweging te krijgen en te houden. Bewegen is aantoonbaar zeer effectief voor het ontwikkelen en behouden van een goede gezondheid en goede participatie in de maatschappij.

Miljardenschade
Een recent onderzoek toonde aan dat de economie miljarden schade oploopt door langdurige uitval als: hartproblemen, diabetes, longaandoeningen en kanker.

Opgeleid en betrokken
Fysiotherapeuten zijn opgeleide en betrokken professionals met focus op fysieke activiteit, oefening en beweging. De inzet: iedereen zijn of haar eigen optimale gezondheid laten bereiken. Van baby’s tot senioren. Van mensen met handicaps tot en met topatleten.

Bezuinigen is vaak duurkoop
Emma Stokes, president van de WCPT (Wereld Fysiotherapie Organisatie), vertelt: “Er is toenemend wetenschappelijk bewijs dat fysiotherapie een enorme waarde heeft in het leven van individuen en economisch gezien forse kostenvermindering geeft door bijvoorbeeld vermindering van uitval in werk. Bezuinigen binnen de fysiotherapie leidt andersom al tot veel extra problemen.

Voorbeeld: Mensen met reuma zijn vanaf 2015 beperkt in de fysiotherapie. Resultaat: meer en zwaardere medicatie, vaker naar de reumatoloog en vaker en langduriger uitval in werk (bron: Reumafonds). De individuele en economische schade valt vele malen groter uit dan de bezuiniging oplevert.

Wat dit betekent voor u
De wereld fysiotherapie dag heeft als doel deze individuele en economische waarden te communiceren. Als u momenteel klachten heeft of graag wilt weten wat bewegen voor uw gezondheid betekent dan staan we voor u klaar!