Judith de Vries-Salemink

(BIG99914548904)
Mijn naam is Judith de Vries-Salemink. Sinds 2011 werk ik als fysiotherapeut bij De Rooy Fysiotherapie. Nadat ik de opleiding tot fysiotherapeut in Enschede afgerond had, ben ik mij gaan specialiseren. Ik ben erg geïnteresseerd in de psychologie van de mens en merkte in mijn werk als fysiotherapeut al snel dat lichaam en geest een onafscheidelijk duo vormen. In 2015 heb ik de driejarige Masteropleiding tot Pyschosomatisch Fysiotherapeut afgerond.

Als psychosomatisch fysiotherapeut kijk ik naar het verband tussen lichaam, geest en de leefomgeving. Denk hierbij aan klachten die samenhangen met stress, vermoeidheid of pijn, waarvoor niet direct een lichamelijke oorzaak gevonden is. Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat waarbij sprake is van chronische pijnklachten, onverklaarbare klachten of klachten die langer aanhouden dan mag worden verwacht. Lichamelijke aandoeningen die gepaard gaan met depressie, angststoornissen, burn-out, hoofdpijn, hyperventilatie en vermoeidheid kan ik samen met de cliënt verbeteren. Indien nodig vindt de behandeling plaats in samenwerking met een arts, psycholoog, POH-GGZ, maatschappelijk werker, bedrijfsarts of een andere hulpverlener.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen. Daarnaast speel ik met veel plezier klarinet bij muziekvereniging Excelsior in Winterswijk.